Prijs Zonnepanelen Antwerpen

Steeds meer mensen zien het belang in van het investeren in zonnepanelen. Doordat de prijs van zonnepanelen de afgelopen jaren flink is gedaald, zijn zonnepanelen voor veel mensen een interessante optie geworden. In dit artikel gaan we in op de prijs van zonnepanelen in Antwerpen. Hoeveel betaal je gemiddeld voor zonnepanelen en welke factoren spelen een rol?

Hoeveel kost de installatie van zonnepanelen in Antwerpen?

De prijs van zonnepanelen kan sterk verschillen. Gemiddelde betaling voor de installatie van zonnepanelen tussen de 4.000 en 6.000 euro. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal zonnepanelen, het type zonnepanelen, het vermogen van de zonnepanelen en de kwaliteit van de omvormer.

Wat zijn de prijzen van verschillende soorten zonnepanelen?

Het materiaal van zonnepanelen kan verschillen en dat zie je dan ook in de verschillende prijsklassen. Er zijn bijvoorbeeld monokristallijne zonnepanelen (zwarte panelen), polykristallijne panelen (blauwe panelen) en dunne film zonnepanelen (semi-transparante panelen). Onderdeel zie je per type zonnepaneel wat de gemiddelde prijs is.

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van één zuivere silicium kristal. De panelen zijn zwart en hebben een hoger rendement dan de andere typen. De kosten van deze panelen zijn wel hoger. Je betaalt gemiddeld tussen de 250 en 350 euro per stuk.

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van meerdere siliciumkristallen. De panelen zijn blauw van kleur en hebben een lager rendement dan monokristallijne zonnepanelen. Het voordeel van deze panelen is dat de prijs een stuk lager is. Je betaalt gemiddeld tussen de 175 en 275 euro per stuk.

Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn flexibele panelen die je gemakkelijker kunt plaatsen dan de andere twee typen. Deze panelen hebben een lagere opbrengst per m² en kunnen minder lang mee. De gemiddelde prijs ligt tussen de 70 en 120 euro per stuk.

Invloed van de omvormer en installatiekosten

Naast de zonnepanelen zelf, zijn de omvormer en de installatiekosten ook belangrijke factoren. De omvormer is namelijk verantwoordelijk voor het omzetten van de opgewekte energie naar bruikbare energie voor jouw huis. De prijs van een omvormer kan sterk verschillen en ligt gemiddeld tussen de 800 en 1200 euro.

Daarnaast zijn er ook nog de installatiekosten. Het plaatsen van zonnepanelen vraagt ​​om kennis en expertise. Het is daarom aan te raden om een ​​specialist in te huren voor de plaatsing van de panelen. Deze kosten liggen gemiddeld tussen de 1000 en 2000 euro.

Bespaar op de prijs van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen kan flink zijn, maar het is een investering die zichzelf snel terugverdient. Wil je toch nog besparen op de kosten van zonnepanelen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten.

Vergelijk verschillende offertes

Voor je overgaat tot de aankoop van zonnepanelen, is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kun je nagaan welke maat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

Investeer in kwaliteit

Het is waarschijnlijk om de kleine zonnepanelen te kopen, maar investeer toch in kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit van de panelen, hoe hoger de opbrengst en de levensduur. Hierdoor verdien je de initiële investering sneller terug.

Vraag subsidies aan

Sommige gemeenten van steden bieden subsidies aan voor wie investeert in zonnepanelen. Ga na of jij in een opmerking komt voor deze subsidies.

Conclusie

De prijs van zonnepanelen in Antwerpen hangt af van verschillende factoren zoals het aantal zonnepanelen, het type zonnepanelen, de omvormer en de installatiekosten. Het is ook belangrijk om te investeren in kwaliteit en om offertes te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. Hoewel de initiële investering misschien hoog kan lijken, verdien je deze snel terug door de besparing op energiekosten.

Ook interessant

Bouw

Bouw BasicsBouw verwijst naar de wetenschappelijke methode voor het construeren van structuren, systemen of organismen en komt uit Oude Franse en Lat ...

Lees verder

Bouwafwerking

Soorten afwerkingen voor uw commerciële eigendomEen gebouwafwerking is de coating die op een gebouw of andere constructie wordt gebruikt om het te be ...

Lees verder

Bouwmaterialen

Verschillende soorten constructiematerialen die in de bouw worden gebruiktBouwmaterialen zijn materialen die worden gebruikt voor de constructie van c ...

Lees verder

Bouw

Interessante links