Jaarlijkse algemene vergaderingen - Het doel van periodieke geconsolideerde verslagen

Het doel van de periodieke geconsolideerde rapporten is om alle activa en passiva van een bedrijf te verstrekken aan de aandeelhouders en aan het bedrijf zelf. Het moet worden gehandhaafd als onderdeel van de jaarlijkse algemene vergadering van de vennootschap, maar niet alle bedrijven hebben vergaderingen van deze aard, en om die reden wordt de jaarlijkse algemene vergadering gebruikt als het belangrijkste referentiepunt bij het opstellen van deze verslagen.

Periodieke Geconsolideerde Rapporten

Het is belangrijk dat de bestuurders op de jaarvergadering de financiële overzichten kunnen inzien die hen zullen helpen bij het nemen van de beslissingen die nodig zijn om het bedrijf te runnen. Hier komen de jaarverslagen om de hoek kijken. Deze rapporten verschaffen de financiële informatie aan de aandeelhouders, evenals aan de bestuurders, en helpen bij het beslissen over het soort beleid dat het bedrijf zal volgen. Als een bedrijf bijvoorbeeld een nieuw product heeft, moet het ervoor zorgen dat het kan concurreren met de anderen op de markt.

Een van de manieren waarop deze informatie door de aandeelhouders kan worden gedeeld, is door over een kwartaalrapportage te beschikken. Het zal gewoonlijk bestaan ​​uit een overzicht van de winst-en-verliesrekening en balans, evenals een toelichting over eventuele buitengewone uitgaven, schulden of kasbehoeften. Het is belangrijk om deze rapportages jaarlijks te laten doen, in plaats van alleen maandelijks, zodat het bedrijf zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten van het opstellen van deze rapportages voor het voorgaande kwartaal. In de meeste gevallen is het voor het bedrijf ook nuttig om eventuele discrepanties tussen hun kwartaal- en jaarverslagen weg te werken, aangezien dit van invloed kan zijn op hun financiële overzichten en het vermogen om aan hun financiële verplichtingen te voldoen.

Een andere reden waarom bedrijven periodieke geconsolideerde rapporten willen gebruiken, is voor belastingdoeleinden. Bedrijven die kwartaal- en jaarverslagen hebben, kunnen het bedrag aan belasting bepalen dat ze verschuldigd zijn, wat handig is bij de voorbereiding op de begroting van het volgende jaar. Omdat er zoveel uitgaven zijn die kunnen worden geëlimineerd door het gebruik van de jaarverslagen, is het niet nodig om een ​​professional in te huren om de rapporten voor het bedrijf op te stellen, omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgesteld.

De andere manier waarop deze rapporten door het bedrijf worden gebruikt, is om een ​​overzicht te geven van de financiële gegevens van een bedrijf. Als een bedrijf bijvoorbeeld veel leningen heeft die binnen een jaar vervallen, zou het handig zijn om te zien hoeveel geld het bedrijf uitgeeft, evenals het bedrag dat elke maand wordt afbetaald. Hierdoor kunnen de investeerders beslissen hoe het bedrijf vordert bij het afbetalen van leningen en of het bedrijf het potentieel heeft om zijn leningen volledig af te betalen. in een zeer korte tijd.

Er zijn veel soorten rapporten beschikbaar die een zeer gedetailleerd rapport geven over de financiële situatie van een bedrijf. Er zijn rapporten beschikbaar die alle belangrijke transacties in het bedrijf laten zien, evenals rapporten die laten zien hoeveel geld een bedrijf uitgeeft, evenals rapporten die laten zien hoeveel geld er binnenkomt van zijn klanten en leveranciers, inclusief klanten facturen. Deze rapporten kunnen worden gebruikt door het management van het bedrijf, door investeerders of door de raad van bestuur, en kunnen ook worden gebruikt om de financiële informatie aan de aandeelhouders te verstrekken.

Ook interessant

Financieel

Het maken van een Financiële Portefeuille - Wat Is Het?Veel mensen zijn verbaasd om te ontdekken dat veel van de belangrijkste financiële beslissinge ...

Lees verder

Banken

Faillissement Verlichting - Doen Banken Maken Geld uit Als u Slecht Krediet is Onbetaald?Banken bestaan ​​in de moderne wereld om geld te verdienen. O ...

Lees verder

Incasso En Factoring

Feiten Over Incasso en FactoringEr zijn verschillende namen voor, maar het is in principe hetzelfde bedrijf: incasso en factoring. Het is een type bed ...

Lees verder